De dobbel
Weerbaar communiceren


Weerbaar communiceren


Weerbaar communiceren

Elegant je zin krijgen


De training weerbaar communiceren voor pubers

Voor pubers zijn er niet zoveel leuke en uitdagende trainingen beschikbaar. En toch zijn er veel vragen op het gebied van emoties en gedrag bij pubers. De ene puber is voortdurend brutaal en de ander laat over zich heen lopen.  En op school en bij vrienden doen ze dat precies andersom dan thuis.

 

Als ouder maak je je zorgen over hoe onhandig je puber reageert in sociale situaties.  Soms denk je dat het nooit meer goed komt en modder je maar door. Waarom deze training over emoties, gedrag en weerbaarheid?

Pubers worden veel gecorrigeerd op hun gedrag. Meestal krijgen pubers te horen wat er niet goed is aan hoe ze zaken aanpakken en wat ze fout doen in een situatie.

Trainingen zijn vooral gericht op het aanleren van vaardigheden en gedrag waardoor er geen connectie is met wie de pubers is en wat zijn diepste behoefte is.

De training weerbaar communiceren begint bij het begin en is compleet anders van inhoud en opbouw dan andere trainingen.

Willen pubers meedoen aan trainingen dan moet het voor hen wel iets opleveren waar ze iets aan hebben in het dagelijks verkeer.

En dat is precies wat deze training biedt. Niet het voordeel van ouders en leerkrachten staat voorop, maar het voordeel voor de puber in verschillende situaties. Zowel voor thuis, op school, bij vrienden en eventueel voor het werk leert een puber hoe het op een elegante manier zijn zin kan krijgen met instandhouding van een goede relatie met de ander.

 

 

Leuke testjes, uitdagende werkvormen en een hoop plezier tijdens de lessen, dat is wat deze training biedt..

 

Het resultaat:  

Gelukkige pubers door de training "Weerbaar communiceren"


Het resultaat van de training is:


  • Plezier door vaart in de lessen en veel lol met elkaar
  • Bewustwording en inzicht in de eigen gewoontes en patronen in de omgang met vrienden, gezinsleden, leerkrachten en in werksituaties
  • Ruimte om te oefenen met nieuwe gedragsmogelijkheden, zodat de pubers zich prettiger voelen en aangenamer zijn voor hun omgeving ;-) 
  • Pubers ervaren dat er meer gedragsmogelijkheden zijn en dat zij hier zelf een keuze in hebben

 

In 4 lessen leert je puber inzicht krijgen in wat hij doet en hoe handig en verstandig dit eigenlijk is. 


Er achter komen hoe je puber voor de eigen belangen opkomt en dealt met de belangen van anderen is de rode draad. 

 

Door te oefenen met verschillende situaties en bewust te kiezen voor meer effect in de uitkomst van tegengestelde belangen en conflicten zorgt voor een elegantere manier van communiceren.

 

De 4 belangrijkste levensgebieden zijn verwerkt in de verschillende lessen.  Want thuis, op school, bij vrienden en op het werk worden er verschillende vaardigheden gevraagd van een puber en zijn er verschillende belangen die gediend moeten worden.

 Copyright @dedobbel   All Rights Reserved