De dobbel
Wie

Coachingpraktijk voor kinderen, tieners en hun ouders

Bij mij kan je terecht voor individuele begeleiding, groepstraining of workshops.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Wie is de dobbel?

Mieke

Ik ben al meer dan 20 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Een job die ik nu al enkele jaren combineer met mijn eigen kinder-en pubercoachpraktijk: de dobbel.


Door niet enkel voor de klas te staan, maar ook als taakleerkracht, zorgverbreder en zorgcoördinator aan de slag te gaan, kom ik in contact met een grote en diverse groep kinderen van 2,5 tot 12 jaar.

Gelukkig zitten heel wat kinderen lekker in hun vel en genieten ze van hun kleuter en lagere schooltijd. Er zijn ook kinderen en pubers waar het allemaal net iets minder vlot gaat en die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.


Daarom ben ik steeds blijven bijstuderen.

De eerste bijkomende opleiding was Remedial teacher.

Gevolgd door : Oplossingsgericht werken en Kids' skills®.

Steeds meer besef ik echter dat het coachende niet zonder de rest kan. Om dit aan te vullen volgde ik de opleidingen kindercoach en opvoedcoach.

Bij Lerend brein®volgde ik een aantal cursussen i.v.m. het werkgeheugen, relationele vaardigheden, …

Sinds juni 2018 ben ik klaar met de opleiding tot kindertolk®. Pubercoach maakte het lijstje compleet.


Dat dacht ik toch ! Bij Sandra Kleipas volgde ik de opleiding tot individueel emotioneel begeleider ( IEB). Elk jaar verdiepen we ons weer in een nieuw item om bij te blijven. Ook de COVA ( coachende vaardigheden) mocht ik bij haar onder handen nemen. Bij deze laatste 2 mag ik ook geregeld assisteren. Heel leuk om te mogen doen en telkens weer zeer gemotiveerde, leuke mensen te leren kennen.
Er staan op dit moment weer wat nieuwe dingen op mijn lijstje. Je bent immers nooit te oud om bij te leren! ;-)


In mijn praktijk merk ik regelmatig dat ouders hun kinderen niet altijd even goed begrijpen. Of snappen wat ze hun door bepaald gedrag willen vertellen. Als kindertolk vertalen we gedrag naar betekenis.


In mijn praktijk werk ik zowel individueel als in groepjes.


Dobbel

Een brug tussen kinderen en kindercoach, tussen kinderen en ouders. Een rustpunt.


“Er zit een spook onder mijn bed! Groenten zijn vies, daar krijg je een gekke smaak van in je mond! Polleke de hond moet naar de dierenarts want is al een paar dagen ziek! Er was weer ruzie in de klas!”


Al deze dingen kan je kind uiteraard tegen dobbel vertellen. Hij kan namelijk heel goed geheimen bewaren.

Meer nog: je kind kan ze er letterlijk IN stoppen. Dobbel heeft namelijk een dikke buik die open kan. Hierin kan een tekening, een briefje, een aandenken,... gestopt worden.


Dobbel kan daarin het gesprek met je kind openen. Praten via de geheimen van dobbel kan je kind helpen om makkelijker over de dingen te praten.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________